Träning ger smarta barn - Torkel Klingberg DN

Träning ger smarta barn - Torkel Klingberg DN

Skolan i rörelse är ett program som finansieras av undervisnings- och kulturministeriet.  Syftet med programmet Skolan i rörelse är att eleverna ska röra på sig enligt rekommendationerna för fysisk aktivitet - åtminstone en timme per dag - under skoldagen eller i omedelbar anknytning till den. Här går det att ladda ner en broschyr: "Idéer hur man kan öka på motionen under skoldagen."

Skolan i rörelse är ett program som finansieras av undervisnings- och kulturministeriet. Syftet med programmet Skolan i rörelse är att eleverna ska röra på sig enligt rekommendationerna för fysisk aktivitet - åtminstone en timme per dag - under skoldagen eller i omedelbar anknytning till den. Här går det att ladda ner en broschyr: "Idéer hur man kan öka på motionen under skoldagen."

Bunkeflomodellen  Bunkeflomodellens ideologi är enkel, och budskapet delas av de allra flesta. Vardaglig fysisk aktivitet möjliggörs, genom att identifiera arenor för hälsofrämjande arbete, och samarbete mellan dessa skapar nya möjligheter. Idrottsrörelsen och företagen aktiveras till att bli en aktör för hälsofrågorna, inte bara inom sina egna verksamheter, utan även i samarbete med skolan.   Källa: http://www.bunkeflomodellen.com/

Bunkeflomodellen Bunkeflomodellens ideologi är enkel, och budskapet delas av de allra flesta. Vardaglig fysisk aktivitet möjliggörs, genom att identifiera arenor för hälsofrämjande arbete, och samarbete mellan dessa skapar nya möjligheter. Idrottsrörelsen och företagen aktiveras till att bli en aktör för hälsofrågorna, inte bara inom sina egna verksamheter, utan även i samarbete med skolan. Källa: http://www.bunkeflomodellen.com/

"Aadu vill få oss att utmana hjärnan"  Aadu Ott är fysikern som blev lärare som blev  professor i ämnesdidaktik. Han är främst intresserad av hur kunskap om hjärnan och dess utveckling kan förbättra skolan och lärandet.  – Det är viktigt att komma ihåg att vi lär oss hela livet. ”Use it or lose it”, säger han.

"Aadu vill få oss att utmana hjärnan" Aadu Ott är fysikern som blev lärare som blev professor i ämnesdidaktik. Han är främst intresserad av hur kunskap om hjärnan och dess utveckling kan förbättra skolan och lärandet. – Det är viktigt att komma ihåg att vi lär oss hela livet. ”Use it or lose it”, säger han.

"Dans ger unga tjejer bättre psykisk hälsa"  Unga tjejer kan dansa sig till en bättre psykisk hälsa. Symtom som depression, stress, trötthet och huvudvärk minskar av regelbunden dans. Det visar en studie som gjorts av Anna Duberg, sjukgymnast vid Universitetssjukhuset Örebro och doktorand vid Örebro universitet.

"Dans ger unga tjejer bättre psykisk hälsa" Unga tjejer kan dansa sig till en bättre psykisk hälsa. Symtom som depression, stress, trötthet och huvudvärk minskar av regelbunden dans. Det visar en studie som gjorts av Anna Duberg, sjukgymnast vid Universitetssjukhuset Örebro och doktorand vid Örebro universitet.

Vårdguidens rörelsetest

Vårdguidens rörelsetest

Yogainspiration

Yogainspiration

Pinterest
Search