Government Office Building (1966–1968) by Alvar Aalto in Seinäjoki

Aalto completed and finished the new administrative centre with a three-storey white-plastered office building. Aalto’s idea was to design an ending point for the axis starting from the church and running through the civic square, “a peaceful background building”, as Aalto put it. The architecturally most significant space in the building is the courtroom, now used as a meeting room. The office building has previously housed, e.g., a tax office and a police department.
15 Pin-lisäykset16 Seuraajat
Virastotalo 3 (2 vierailut)
Virastotalo 5 (3 vierailut)
Virastotalo 4 (1 vierailut)
Virastotalo 2 (6 vierailut)
Virastotalo 1 (4 vierailut)
Kuvahaun tulos haulle aalto virastotalo seinäjoki
Merjan kuvisblogi: Flanööri Alvar Aallon arkkitehtuurista kotikaupungissani Seinäjoella
Kuvahaun tulos haulle aalto virastotalo seinäjoki
Kuvahaun tulos haulle virastotalo seinäjoki alvar aalto
Panoramio - Photos by rai-rai > Alvar Aalto
Pinterest
Haku